تأثیر هشت هفته تمرینات واقعیت های مجازی و مکمل اسپیرولینا بر سطح کلسترول، LDL، HDL زنان چاق

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد مدیریت ورزش دانشگاه صنعتی شاهرود

2 دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی دانشگاه صنعتی شاهرود

3 کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان سمنان

چکیده

مقدمه و هدف از پژوهش حاضر تأثیر تأثیر هشت هفته تمرینات واقعیت های مجازی و مکمل اسپیرولینا بر سطح کلسترول، LDL، HDL زنان چاق بود.
روش شناسی: روش تحقیق در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد. نمونه شامل 30 نفر زن چاق که شرایط لازم برای شرکت در پژوهش را داشتند انتخاب و بطور تصادفی در سه گروه، 10 نفری قرار گرفتند. در ابتدا افراد در پیش آزمون خونگیری شرکت نمودند و اطلاعات مربوطه به عنوان نمرات پیش آزمون ثبت شد و پس ازجمع آوری اطلاعات، مداخله های تمرینی آغاز گردید.
نتایج: از آمار توصیفی برای توصیف، طبقه‌بندی و تنظیم نمرات خام استفاده شد و در بخش آمار استنباطی برای اطمینان از طبیعی بودن توزیع داده‌ها از آزمون شاپیرو-ویلک، برای تعیین تجانس واریانس ها از آزمون لوین و همچنین  برای فرضیه‌ها از آزمون تی و تحلیل واریانس چندمتغیری (مانکوا) استفاده شد. کلیه ‏تحلیل‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS‏ نسخه 20 ، در سطح معناداری 05/0‏p<‎‏  انجام گردید.‏
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که گروهی که هم تمرینات واقعیت مجازی و هم مکمل را استفاده کرده بودند بهتر از گروه تمرین و مکمل بودند. همچنین در بررسی متغیرهای گفته شده گروه تمرین پیشرفت معنی داری را به نصب گروه مکمل تجربه کرد.
واژگان کلیدی : مکمل اسپیرولینا، واقعیت های مجازی، سطوح چربی

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The Effect of Eight Weeks Virtual Reality Exercise and Spirulina Supplement on Cholesterol, LDL, HDL Levels in Obese Women

نویسندگان [English]

  • Nahid Haji Ghorbani 1
  • Seyedeh Fatemeh Seyedeh Fatemeh 2
  • Zahra Nosrati 3
1 1- Master of Sport Management, Shahroud University of Technology
2 2- Master student of sport nutrition Shahroud University of Technology
3 Bachelor of Physical Education, Semnan Farhangian University
چکیده [English]

Introduction and purpose: The purpose of the present study was to investigate the effect of eight weeks of virtual reality training and spirulina supplementation on cholesterol, LDL and HDL levels in obese women.
Methodology: The research method in this study is quasi-experimental with pre-test and post-test design. The sample consisted of 30 obese women who were eligible to participate in the study and were randomly divided into three groups of 10 each. Initially, the subjects participated in the pre-test of blood sampling and the relevant information was recorded as pre-test scores and after the data collection, training interventions were started.
Results: Descriptive statistics were used to describe, classify and adjust the raw scores. Inferential statistics were used to confirm the normal distribution of the data by the Shapiro-Wilk test, to determine the homogeneity of variances from the Levin test, and also for the hypotheses by the t-test and. Multivariate analysis of variance (Mankova) was used. All analyzes were performed using SPSS 20 software at the significant level p <0.05.
Conclusion: The results showed that the group that used both virtual reality and complementary exercises were better than the supplementary and experimental groups. Also, the experimental group experienced significant improvement in the installation of the supplementary group in examining the said variables.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Spirulina Supplement
  • Virtual Reality
  • Fat Levels